Alla inlägg den 19 juli 2007

Av Sofie - 19 juli 2007 21:32

Har fått lite mail om att flera sms inte verkar ha kommit fram till mig, så om ni har skickat och inte har fått något svar så vet ni varför. Det är inte jag som är otrevlig utan det verkar inte riktigt ha fungerat som det ska!

Försök igen så hoppas jag att jag kan skicka ett svar tillbaka:-)

Av Sofie - 19 juli 2007 20:47

Tänkte att jag skriver lite om vår utflykt idag innan jag går tillbaka till sängen.


Under nästan hela bilresan hade vi regn men när vi kom fram till Eskilstuna blev det fint väder, en bra start!


Vi började med att gå och äta och efter det började vi vår rundvandring i parken. Liam ville ju såklart gå runt själv så det tog sin lilla tid... Han spenderade också en väldig massa tid vid varje inhängning/bur, även dom som var tomma;-)


De första djur vi såg var surikater, Liam satte sig framför glaset och pratade med dom. Han blev lite sur när vi tyckte det var dags att gå vidare men kom snabbt på andra tankar när han märkte att det fanns fler djur att titta på!

Vi såg bl.a leoparder, getter, gnu, åsna, massa olika fåglar, afrikanska vildhundar, komodovaran, lejon, vita tigrar, gibbon apor, lamor och många fler som jag inte riktigt kommer ihåg namnen på.


När vi stod och tittade på aporna försvann pappa iväg en stund och kom sedan tillbaka med en apa till Liam (ett gosedjur alltså!). Man kunde sätta ihop händerna på den så pappa hängde den runt Liams hals och där fick den hänga hela dagen, han verkligen älskar denna apa! Såg så gulligt ut när han gick runt där och kollade på djuren och hade en apa runt halsen, han fick många glada kommentarer:-)


När vi kom till dom vita tigrarna, som parken är känd för, var dom tyvärr lite slöa, låg bara i gräset och latade sig.

Pappa och jag provade istället lyckan med att ta lite lotter, dessvärre ingen vinst.


Efter en stund kom vi till reptilhuset, Liam, mamma, Camilla och jag klappade tigerpytonormen Leif där. Han var ganska stor och väldigt varm. Man har ju en föreställning om att ormar ska vara kalla (eller jag har det iallafall...) men det var han som sagt inte. Eftersom det inte har varit en sån varm sommar hade han en värmedyna inne hos sig!


Vi strosade runt och tillslut var det dags för ett glass-stopp! Eftersom pappa bjöd på hela utflykten (tack snälla) tyckte jag det var på sin plats att jag iallafall fick bjuda på glass. Vi gick till glasshuset och valde vilka smaker vi ville ha. Liam och jag delade var min tanke, men jag tror han var i allas bägare tillslut;-)


Sen provade mamma och Camilla lyckan på vinst-varje-gång-lotteri, och tro det eller ej men dom vann faktiskt;-) Camilla tyckte det var jätteskoj så hon spenderade lite tid där! Så Liam fick med sig fem olika gosedjur från det lotteriet:-)


När det var dags för oss att börja gå tillbaka till bilen avslutades tyvärr dagen inte så roligt. Liam föll i backen och slog sig ganska så rejält, skrubbade kinden och slog sig på munnen så det började blöda. Han blev jätteledsen såklart:-( Men efter lite tröstande kramar och pussar blev det bra igen. När vi väl hade satt oss i bilen hann vi inte mer än åka ut från parkeringen innan han sov.


Dagen har verkligen varit toppen, Liam uppskattade denna utflykt otroligt mycket! Han älskar ju djur så det var ju i och för sig ganska så väntat;-)


Vad finns det här inne då?

Jo två fina leoparder!

Liam får en gullig liten apa av morfar:-)

Den hängde med Liam vart han än gick;-)

En lama som var lite hungrig

Det är riktigt skoj att vara på zoo! Surikaterna gillade jag jättemycket

Eftersom dom riktiga tigrarna va lite slöa tog Liam sig en sväng

om på denna istället;-)

Glass är gott!

Trött efter en kanondag! Apan är fortfarande med;-)

Utslagen hjälte med fläskläpp och skrubbsår...


Av Sofie - 19 juli 2007 20:42

...jag är sjuk:-( Fick ju ont i halsen igår och det har förföljt mig hela dagen. Kände mig okej när vi var på Parken Zoo men när vi åkte hem kände jag att jag blev trött och lite frusen. När vi kom hem till mamma och pappa var det värre i halsen och jag kände mig ganska så nere. Mamma som den ängeln hon är sa att jag skulle åka hem och lägga mig så fick Liam stanna kvar hos dom. Jag var inte så svår övertalad...

Kom hem runt sextiden och stupade i säng, har sovit fram tills nu. Känner mig inte bättre men hoppas att mirakel sker under natten!

Blev ingen träff med min kompis, var tvungen att ställa in:-(


Malin om du läser detta så hoppas jag att jag är frisk tills imorgon så vi fortfarande kan träffas, men vi hörs under morgondagen!

Av Sofie - 19 juli 2007 08:22

Idag är det späckat program:-) Nu snart ska vi åka på utflykt till Parken Zoo i Eskilstuna och ikväll ska jag hem till en kompis.

Mamma, pappa och Camilla ska också följa med till djurparken. Just nu regnar det här hemma men på vädret igår så lovade dom uppehåll så vi håller tummarna för det!

Blir kanske inget mer skrivande idag eftersom jag ska bort ikväll, men bilder och rapport kommer i så fall imorgon!

Av Sofie - 19 juli 2007 07:24

Blä vilken natt:-( Liam har sovit som en kråka och jag har haft så ont i halsen så jag har sovit dåligt pga det också, ska inte skylla allt på Liam!

Nu ska vi ner och äta frukost.

Presentation

Omröstning

Hur gammal är du som läser min blogg?
 Yngre än 15 år
 16-20 år
 21-30 år
 31-40 år
 41-50 år
 51-60 år
 Äldre än 60 år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards