Alla inlägg under juli 2007

Av Sofie - 17 juli 2007 20:22

Har läst en massa böcker under Cypernsemestern. Böcker hör liksom semestern till för mig! Har läst 4 st, ja nästan 5, håller på med de sista sidorna nu. De jag har läst är:

"Det ska bli ett sant nöje att döda dig" - Magdalena Graaf

Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn från en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod.


"Den andra kvinnan" - Jane Green

Om du önskar att din man hellre hade en älskarinna än en mor- då har du problem ...
När Ellie träffade Dan var det som om alla bitar föll på plats. Hon blev blixtförälskad och redan på deras tredje date visste hon att han var Den Rätte. När han friade visste hennes lycka inga gränser. Men snart gick det upp för Ellie att hon fått något mer på köpet. En annan kvinna. Dans mor.


"Främmande fågel" - Anna Jansson

Det man fruktat mest har hänt. Fågelinfluensan har drabbat Gotland. Kokerskan på ett fotbollsläger för 50 barn, insjuknar hastigt och smittskyddsläkaren beslutar att barnen på lägret och deras tränare ska hållas i karantän. När föräldrarna får veta att det inte finns någon effektiv medicin står man inför en paniksituation.

Det är upptakten till Främmande fågel, Anna Janssons senaste kriminalroman om kriminalinspektör Maria Wern.


"Pulver" - Sara Blaedel

Situationen på våldsroteln hos Köpenhamnspolisen blir väldigt pressad när det inträffar två mord under en och samma helg. Söndag eftermiddag hittas en ung flicka strypt i en park, och en journalist har tidigare mördats på Hotel Royals bakgård.


"Solstorm" - Åsa Larsson

Norrskenet sprakar över Kiruna och Kristallkyrkan och församlingens andlige ledare, Viktor Strandgård, hittas brutalt mördad mitt på altargången. Advokaten Rebecka Martinsson,som sedan länge lämnat Kiruna, får ett oväntat telefonsamtal. Det är mordoffrets syster Sanna, polisen misstänker henne och hon behöver hjälp. Motvilligt beger sig Rebecka tillbaka till barndomsstaden. Hennes hemkomst väcker starka känslor och snart jagas hon av både sitt eget förflutna och våldsamma krafter som vill tysta henne. I det snötyngda Kiruna växer skuld och hot ikapp med mörkret.



Måste faktiskt säga att jag gillade alla böckerna, Pulver kanske var lite för lätt att lista ut vem som låg bakom morden (kanske jag ska sadla om till polis...) men annars är alla väldigt läsvärda!

Anna Janssons böcker om Maria Wern gillar jag jättemycket. Vet att hon har kommit med ännu en bok som jag nog får ta och införskaffa snart!

Av Sofie - 17 juli 2007 16:13

Idag sov vi till halv nio, jätteskönt!! Gick upp och åt frukost, startade tvättmaskinen (igen...), gjorde oss i ordning och lekte lite. Sen åkte vi och tog upp Camilla och åkte in till stan så hon kunde växla in sina cypriotiska pund. Efter det bar det iväg till Solna Centrum för en lunch och lite fönstershopping. Vi var också ut på en promenad så Liam fick sova.

Åkte sen hem till mamma och pappa och åt lite mellanmål. Man kan ju inte tro att vi har setts varje dag i två veckor om man tänker på det välkomnandet Liam fick;-) Åh våran lilla plutt hur mår du, åhh vad gullig du är osv osv!

Liam är nu ute i trädgården med mormor och kollar så allt står rätt till;-)

Vi ska nu åka hem och tvätta lite till...

Mattias jobbar idag, imorgon och på torsdag förmiddag (är i Malmö ons + tors fm) efter det åker han till Göteborg och hälsar på en kompis, kommer hem igen på söndag.

Av Sofie - 16 juli 2007 23:06

Tack mamma, pappa och Camilla för en trevlig och fin semester!

Tack för att ni har lekt, busat, skojat, badat, bollat, vart i lekparken och jag vet inte allt ni har gjort med Liam, både han och jag och Mattias har uppskattat det enormt:-)

Tack pappa och mamma för alla luncher och middagar, känns som om ni har några upp på oss med tanke på att vi har blivit bjudna i två veckor!!

Tack pappa som har kommit varje morgon och hängt färskt bröd på vår ytterdörr!

Tack för alla fina saker Liam har fått!

Av Sofie - 16 juli 2007 22:47

Nu har tvättmaskinen gått varm hela kvällen och gör det fortfarande, mycket att ta reda på efter två veckor... Liam ville inte alls sova, Mattias gör nu ett nytt försök... Kändes som om han var lite rädd och orolig, men det är ju kanske inte så konstigt när man har varit hemifrån så länge.


Vi har som sagt haft det toppen! Det är härligt med miljöombyte och att slippa alla måsten:-) Vi har verkligen tagit det lugnt, mamma kanske inte håller med - hon och Liam har haft fullt upp;-)

Vi har spenderat dagarna vid poolen och badat både i havet och i poolen. Ätit goda luncher och gått hem till hotellrummet vid femtiden för att sedan gå ut på stan vid ca kvart över sex (rutiner är bra när man har småbarn, hihi!). Sen har vi strosat runt lite för att kolla in vilken restaurang vi skulle äta vår middag på. Sen satt vi och mös och åt gott! Liam har nog i stort sett ätit korv och pommesfrites i två veckor;-) Ibland har han slagit till med pannkaka, men han har inte varit särskilt stor i maten... Ändå har han varit så snäll på restaurangen!

Efter middagen var det raka spåret till tivolit, där åktes det tåg, radiobilar, pariserhjul, karuseller och mycket annat skoj, Liam var i himmelriket! En kväll försökte vi smita förbi men det gick inte Liam var på sin vakt och pekade och tjoade att här måste vi in;-)

Dagarna har lunkat på och det känns som om jag har haft semester, tack snälla mamma, pappa och Camilla som har roat Liam så mycket under dagarna! Som jag sa tidigare i ett inlägg så har varken jag eller Mattias varit så populära så länge mormor, morfar och Camilla har funnits i närheten... Nu när vi kom hem och det blev bara vi en hel kväll blev Liam helt plötsligt väldigt mammig, konstigt det där!

Ska försöka skriva lite mer imorgon för nu ska jag ta reda på sista tvätten (för idag...) och sen ska jag gå och lägga mig.















Jag, Liam, mormor, morfar och Camilla i poolbaren


 




















Fest hela dagarna;-)





















På kvällarna var vi på tivolit!
















Liam ska lägga sig och sola sig lite;-)















Liam och mormor på äventyr!

Av Sofie - 16 juli 2007 20:01

Nu har man kommit hem efter två härliga veckor på Cypern:-) Skriver mer senare ikväll för nu ska tvättmaskinen fyllas, Liam duschas och läggas och annat smått och gott fixas!

Hörs senare!

Av Sofie - 9 juli 2007 19:36

Kan inte lata bli att skriva lite idag igen:-)


Maste bara fa skryta lite over min son! Han ar otroligt duktig, inget gnall utan bara mungiporna uppat fast det ar varmt och langa middagar pa kvallarna. Helt enkelt en superkille:-) Han har tom sovit en hel natt utan att vakna, har ALDRIG hant forut!

Pa dagarna nar vi ar vid poolen ar varken jag eller Mattias vatten varda, da duger bara mormor, morfar och moster... Ar ganska sa skont att fa ligga i en solstol och lasa men man har ju lite daligt samvete... Men vi har erbjudit oss att vara pa stranden sa dom far lite lugn och ro men det vill dom inte;-) Men dom har lovat att saga ifran om det blir for mycket! Kommer nog inte att handa dock, hihi!

Nu ska jag till rummet och gora dom andra sallskap, dags for lite kortspel!


Hors:-)


Av Sofie - 8 juli 2007 19:53

...Mattias pa fodelsedagen!

Idag fyller Mattias ar, det fick han fira med en ordentlig sovmorgon:-)

Har precis varit ute och atit en god middag, ska nu titta pa en show pa hotellet.

Av Sofie - 8 juli 2007 19:45

Har nu varit har i en vecka och kan bara saga att vi njuter:-) Badar och solar pa dagarna och myser pa kvallarna!

Hotellet ar jattefint och ligger otroligt vackert, precis vid havet!

Har om dagen var vi pa utflykt till ett akvarium som dom har gjort sa mycket reklam for. Tyvarr var det det samsta vi har sett:-( Nagra akvarium och nagra stackars djur som lag i skitiga burar, usch!

Igar var vi till Ayia Napa och halsade pa nagra kompisar som ar dar pa semester, mysigt. Mattias stannade kvar pa kvallen och gick ut med killarna, men han kom hem valdigt tidigt for att vara han;-)

Vadret ar kanon, VARMT och soligt! Som tur ar sa blaser det lite och det ar sa skont! Nu har vi en vecka kvar att njuta av sol, varme och inga masten, harligt!!


Har ju inte bloggat pa en vecka, maste val erkanna att jag har saknat det lite, hihi!


Ha det sa bra, far se om det blir nagot mer inlagg under veckan...

Presentation

Omröstning

Hur gammal är du som läser min blogg?
 Yngre än 15 år
 16-20 år
 21-30 år
 31-40 år
 41-50 år
 51-60 år
 Äldre än 60 år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards