Alla inlägg under januari 2008

Av Sofie - 29 januari 2008 17:55

Som förskollärare får man ju vara med om en hel del roliga händelser och dessutom får man höra hur tankar och funderingar från barnen som ibland bara är så härliga att jag nog måste dela med mig av dom!


Här kommer dagens härliga! 


Jag och en pojke satt och lekte med några hästar. Han sa då att hästarna bodde på en båt och att dom nu var tvungna att hoppa i vattnet.

Konversationen som följde löd:

Jag: "Tror du hästarna kan simma då?"

Pojke: "Nej hästar kan inte simma"

Jag: "Varför tror du inte det?"

P: "För att dom är hästar och dom simmar inte"

Jag: "Men hur tror du dom ska klara sig då?"

P: "Om dom har tur kanske det kommer någon och räddar dom"

Jag: "Det får vi hoppas på! Men jag vet faktiskt att hästar kan simma"

P: "Hur då?"

Jag: "Jag har sett det"

P: "Jaha men flodhästs hästar räknas inte"!


Då kunde jag inte annat än le:-)

Av Sofie - 29 januari 2008 17:50

Idag tog vi det lugnt hemma på morgonen, började sent idag. Var mysigt att kunna äta frukost i lugnt tempo utan att behöva känna sig lite småstressad.


Lämnade Liam kvart över nio på dagis, han blev jätteledsen men fröken ringde 10 minuter senare och sa att det nu var bra!

Strax innan tre ringde hon igen, min första tanke var att jaha nu har han blivit sjuk. Men hon ville bara berätta att han hade haft en toppendag och att till och med sovningen hade gått bra idag! Jag blev förstås alldeles tårögd av lycka!


Så gulligt av henne att ringa till mig och berätta det, mormor hämtade Liam idag så fröken tyckte att jag skulle få den informationen först av alla, så snällt:-)


Mamma hämtade Liam vid tre, han hade då blivit så glad att han blev lite generad och inte visste vilket ben han skulle stå på;-) Dom gick sen hem till mamma och vid kvart i fem kom jag och strax där efter morfar. Blev middag ihop idag.

Av Sofie - 28 januari 2008 19:39

Som ni säkert förstår så kommer det inte bli lika många blogginlägg nu när jag har börjat jobba. Jag hade tänkt lägga ner bloggen nu när jag börjar att jobba men har fått alldeles för många starka rekationer på det, så jag fortsätter väl ett tag till;-)


Men som sagt, bloggen kommer inte att bli uppdaterad lika ofta som förr. Men ha koll på oss det kommer ni fortfarande att ha!

Av Sofie - 28 januari 2008 19:26

Idag var det alltså dags att bege sig till nya jobbet. När jag kom dit blev jag så väl mottagen, alla var så trevliga och snälla och sa hur kul dom tyckte det var att jag hade börjat, sånt värmer!


Blev en lugn dag, bara 8 barn av 18, det var lite skönt för då hann jag verkligen bekanta mig med dom barnen och vet nu vad dom heter och hur deras familjekonstellation ser ut.


Annars har jag mest känt mig lite förvirrad, det är lite svårt att komma som ny in i ett arbetslag, man vet inga rutiner eller vad som kommer ske under dagen. Men mina kollegor gjorde det bästa för att jag skulle få en så klar bild som möjligt. Sen blir det ju lite inskolning för mig såhär i början;-)


Kände också att jag blev väl mottagen av de föräldrar jag träffade, en mamma var så gullig när hon kom och hämtade sin son så frågade hon mig hur min första dag hade varit:-)


Jag slutade 15 idag så var och hämtade Liam kvart över. Han gick runt och strosade och lekte när jag kom, sen när han fick syn på mig sken han upp som en sol och kom och kastade sig i min famn! Sen ville han fortsätta att leka lite till och visa mig alla möjliga olika saker.


Lämningen (Mattias lämnade idag) och sovningen hade varit jobbiga som vanligt men annars hade dagen varit kanon!


När vi väl kom hem gick vi upp och la oss i sängen och glodde lite på tv, båda två var helt slut;-) Sen blev det tid för matlagning, ingen höjdare med en trött kille och en trött mamma...


Efter middagen blev det Bolibompa tillsammans i Fatboyen och efter det gick Liam och la sig. Kan ju meddela att jag också skulle kunna somna nu, men jag får nog vänta någon timme till annars vaknar jag säkert mitt i natt och är pigg.


Ja som sagt det tar på krafterna att börja nytt jobb och dagis. Liam och jag kommer säkert gå omkring som två zombies ett tag framöver;-)

Hoppas ni har överseende!


Nu ska jag kolla tv lite innan det blir dags för sängen!

Av Sofie - 27 januari 2008 19:20

Imorgon är det dags att börja jobba igen. Känns roligt men samtidigt lite pirrigt fast på ett positivt sätt. Jag har ju träffat alla kollegorna redan men det är ändå något speciellt med att börja på en ny arbetsplats!

Vet att jag kommer sova oroligt hela natten (fast det gör jag ju i och för sig i vanliga fall också...), jag är så rädd att jag ska försova mig när jag börjar tidigt. Konstigt för det har aldrig hänt mig och jag är ALDRIG sen.


Idag har jag varit supertrött hela dagen så jag borde ju sova gott inatt men "pirret" kommer nog ställa till det lite;-)


Ja som sagt jag börjar tidigt imorgon vilket innebär att jag slutar klockan 15 på eftermiddagen så det blir inte så stor omställning för Liam mer än att han och pappa är ensamma hemma på morgonen och ska styra ihop allt! Det blir något nytt, men jag är säker på att dom kommer klara det galant:-)


Nej nu ska jag slappa lite i soffan innan det är dags att så småningom gå och lägga sig.

Av Sofie - 27 januari 2008 11:55

Malin sa till mig igår nu får du sova länge imorgon och njuta! Jag svarade då att det skulle inte förvåna mig om jag vaknar klockan åtta.

Gissa vad klockan var när jag tittade imorse, 08.02 Vadå självkännedom;-)


Men det var så skönt att få ligga kvar lääänge och bara ta det lugnt! Det är lyx det:-)

Av Sofie - 27 januari 2008 11:51

Liam har hittat ytterligare en favorit att titta på, Anki och Pytte. Mamma och pappa hade en sådan videofilm hemma som dom hade satt på och Liam tyckte att det hade varit jätteroligt, hade suttit i en halvtimme tillsammans med mormor och tittat!

    



Av Sofie - 27 januari 2008 11:43

Liam, mormor och morfar hade haft det toppen igår (vad annars!)! Det hade gått jättebra när Liam skulle gå och lägga sig men sen har det varit lite si och så under natten... Han har vaknat jätteofta av sin hosta:-(


Halv tre tyckte Liam att det var dags att leka, snälla mormor gick upp och dom lekte en halvtimme innan dom gick och la sig igen (skulle aldrig hända här hemma). Sen gick dom upp igen strax efter halv sex. Morfar är ju morgonpigg så han tyckte det var trevligt att få sällskap:-) Han och Liam hade stekt ägg till frukosten, Liam var förtjust!


Pratade med mamma för en liten stund sedan och då hade dom precis ätit lunch och Liam var så trött att ögonen knappt gick att hålla uppe. Dom skulle ringa sen när Liam vaknade så ska jag åka dit!

Presentation

Omröstning

Hur gammal är du som läser min blogg?
 Yngre än 15 år
 16-20 år
 21-30 år
 31-40 år
 41-50 år
 51-60 år
 Äldre än 60 år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards